Walk the Talk – je bedrijf op (kern)waarde geschat

De kernwaarden van je organisatie. Tja, wat zijn die eigenlijk en wat verstaan we daaronder? Schrik niet, je bent lang niet de enige die geen goed antwoord heeft op deze vragen. Toch zijn ze ontzettend belangrijk voor je organisatie. Met de Walk the Talk Game word je met samen met je collega’s genadeloos op de proef gesteld. In groepen van 3 tot 5 personen wordt je op pad gestuurd met niks meer dan een tablet en een plattegrond. Onderweg liggen er verschillende challenges en opdrachten op de loer. Alle input wordt vastgelegd; denk aan videoboodschappen, foto opdrachten en nog veel meer. In de inhoudelijke de-briefing staan we uitgebreid stil voor een reflectie. Leren en plezier maken tegelijk!

Dat wil toch iedereen?

Een EnterTraining: de game waar entertainment en training samenkomt

Vooraf verzamelen we als groep op de afgesproken locatie. We gaan snel van start! In een korte introductie worden de teams bekendgemaakt. Er wordt nog met geen woord gerept over de kernwaarden. Dat komt allemaal terug in de interactieve game. De tablets worden uitgereikt en voor je het weet sta je buiten. Het enige dat je weet, is dat je zo snel mogelijk naar het eerste punt moet dat verschijnt op de kaart in de tablet. Go, go, go!

Onderweg wordt er al snel duidelijk wat de bedoeling is. Welke kernwaarden hebben we eigenlijk? Hoe kunnen we die verzamelen en wat moeten we doen om ze te voltooien? Deze vragen spoken voor de komende 2 uur door je hoofd. De kernwaarden zijn belangrijk voor de organisatie, maar wat versta jij daar nou onder? Als individu, als team? Dit leg je vast in verschillende foto/video opdrachten die je onderweg tegenkomt. Creativiteit wordt beloond! Onze begeleiding zien op het systeem alle informatie binnenkomen en houden ten aller tijden in de gaten waar de teams zich bevinden.

Als de tijd op is, wordt het tijd om terug te keren naar de startlocatie. Hoe heeft iedereen het ervan afgebracht? Met een coach die is gespecialiseerd in verandertrajecten binnen organisaties gaan we uitgebreid reflecteren. Er is geen juist antwoord, maar we willen de discussie starten. We willen dat de kernwaarden gaan leven binnen jouw groep.

En als dat lukt? Dan is ons doel geslaagd!
Nu ben je natuurlijk erg nieuwsgierig naar een paar voorbeelden, dus hierbij een klein tipje van de sluier:

  • MISSIE en PRINCIPES vormen samen de VISIE voor een bedrijf. Welke van de twee is volgens jullie de meest belangrijke en waarom?
  • Wat versta jij onder (kernwaarde) en waarom? Vertel je verhaal in een videoboodschap van maximaal 30 seconden

Walk the Talk – je bedrijf op (kern)waarde geschat is inclusief:

  • Persoonlijk intake gesprek voor het inventariseren van de kernwaarden en de wensen
  • Begeleiding door een gecertificeerde trainer/coach
  • De software voor het gebruik van de game, inclusief een tablet per team
  • Originele afsluitende presentatie met inhoudelijke reflectie op ingezonden video’s, filmpjes en antwoorden op de opdrachten
  • Het tot stand brengen van een onderlinge inhoudelijke discussie over de kernwaarden en het spel
  • Prijsuitreiking met prijs voor het winnende team
  • Onderlinge strijd tussen de teams
  • Een leerzame ervaring met een hoog fun gehalte