GEMEENTE ROTTERDAM

Hoe kunnen we de medewerkers van de verschillende stadsgebieden van de gemeente Rotterdam op een innovatieve en interactieve manier aan elkaar verbinden? Hoe zorgen we ervoor dat we een leuke middag hebben, maar dat er tegelijkertijd wordt nagedacht over de gemeenschappelijke belangen? En kunnen we elkaar ook direct ideeën meegeven voor de toekomst?

Op dergelijke vragen geeft UB-entertrainment heel graag antwoord. Met veel enthousiasme gingen we samen naar de tekentafel en is er heel mooi programma ontstaan. Met 200 medewerkers van alle stadsgebieden van Rotterdam, leren, plezier maken, inzicht krijgen en elkaar beter leren kennen. Dat noemen wij een entertraining!

De Ketenmiddag van de Gemeente Rotterdam

“Start, in Rotterdam vanuit het hart”

Rotterdam, onze stad en haar diensten is sinds kort onderverdeeld in clusters. Dat is mooi, want nu kan er nog beter samengewerkt worden. Toch? Om alvast een flinke stap in de goede richting te kunnen zetten, werd er in september een fun-teambuilding activiteit gepland. Het voornaamste doel is om elkaar beter te leren kennen, inzicht te krijgen en mee te denken in de ontwikkelingen binnen de verschillende stadsgebieden.

Aan de tekentafel ontstond al snel een heldere schets. We kwamen tot een game waarin de deelnemers spelenderwijs leren. Zo leren ze niet alleen elkaar kennen, maar ontwikkelen we team- en communicatieopdrachten die vertaald kunnen worden naar de daadwerkelijke samenwerking op de werkvloer. Tweehonderd medewerkers gingen in zes verschillende stadsgebieden in zes verschillende city games aan de slag. Aangestuurd door een tablet, moesten de teams hun stadsgebied uitspelen door alle check-points op de kaart te bereiken en tot een goed einde te brengen.

De vragen en opdrachten stonden in het teken van de belangrijke thema’s die spelen voor de gemeente Rotterdam in het algemeen, maar ook binnen de stadsgebieden specifiek. Door alle medewerkers op te delen in verschillende stadsgebieden kregen de deelnemers inzicht in de actualiteiten van stadsgebieden waarin ze zelf niet werkzaam zijn. En dat niet alleen; ze kregen de kans om met een frisse blik hun mening en ideeën te geven. Zo helpen we elkaar en kijken we letterlijk over elkaars grenzen heen. We verleggen de focus van het eigen stadsgebied, naar het stadsgebied van collega’s. Zo ontstaan de beste ideeën!

De waardevolle input in de vorm van foto’s, video’s en ingestuurde antwoorden, werd in een korte terugblik op de middag samengevat. De meest creatieve inzendingen werden beloond met extra punten. Er kan natuurlijk maar 1 team de winnaar zijn… Maar eigenlijk waren er 200 winnaars die er vandoor gingen met Rotterdamse trots, vanuit het hart!

Samen-werken, leren en lachen, vanuit het hart, in een ander gebied dan waarin je werkzaam bent. Of je nou werkzaam bent in Rozenburg of Charlois. We stelden elke groep in elk gebied op de proef en gingen spelenderwijs onderzoeken wat de afdelingen van hun eigen gebied wisten, voor welke uitdagingen zij staan en nog belangrijker; hoe zij elkaar kunnen helpen om samen beter te worden.

Lees hier de reactie van onze opdrachtgever op deze middag

“Aanrader! Veel maatwerk, flexibiliteit en een hoge kwaliteit voor een goede prijs.

UB-Entertrainment is een flexibele organisatie die meerdere interactieve games heeft ontwikkeld voor medewerkers van de clusters Stadsontwikkeling, Stadsbeheer en de Gebiedsorganisatie om tijdens een spannende (keten)middag van elkaar te leren en inzichten te delen vanuit andere (werk)gebieden.

Het knappe is dat deze ‘op maat games’ tegelijkertijd door zo’n 30 teams, met tablets, in diverse gebieden in Rotterdam, gespeeld werden en deze live door de organisatie werden aangestuurd.

Bij het voorbereiden/organiseren van de Ketenmiddag heeft de organisatie de gemeente ontzorgd waardoor deze zich kon focussen op het aanleveren van input (o.a. gebiedskennis en stedelijke buitenruimte thema’s) om de games te vullen.

De input die tijdens de spellen is verkregen is door UB-Entertrainment samengevat in een presentatie en een rapport. Hierdoor heeft het spelen van de spellen, naast plezier en samenwerking ook veel extra kennis over elkaar en de stad opgeleverd. Het format en de spellen zijn van een zodanige hoge kwaliteit dat deze ook in de toekomst voor Rotterdam van waarde zijn.

De slotbijeenkomst in het Timmerhuis was heel goed verzorgd (o.a. presentatie en prijsuitreiking) en de foto’s die daar zijn gemaakt waren van hoge kwaliteit.

Al met al:

Veel maatwerk, flexibiliteit en een hoge kwaliteit. Als ik een cijfer zou kunnen geven, zou dat zeker een 9 zijn.”