BLOG

 

Bedrijfsuitje of teambuilding, dat is toch hetzelfde?

Nee….dat was het!

In gesprek met: Sander VuurmansManaging Director van UB-Entertrainment.

Sander: “In de afgelopen maanden hebben we veel opdrachtgevers gesproken, die twijfelen tussen een origineel bedrijfsuitje of een teambuilding activiteit”.

We bekijken even wat een bedrijfsuitjes is: (ik google: ‘origineel bedrijfsuitje’)

“De beloning voor het personeel na hard en goed werken, we willen dat iedereen een geweldige dag beleeft en zich gewaardeerd voelt door het bedrijf”

Sander: “Naast de bekende bedrijfsuitjes hebben we in 2017 opvallend veel teambuilding activiteiten verzorgd”.

Oké, deze zoeken we ook even op: (Ik google ‘Teambuilding activiteit’).

“Collega’s gaan tijdens een activiteit actief aan de slag om bepaalde kennis of vaardigheden te ontdekken, die ook op de werkplek gebruikt kunnen worden”.

 Sander: “Een groot verschil is dat bij teambuilding vooraf duidelijke (leer)doelen worden geformuleerd. Vermaak en de beleving zijn hier zeker net zo belangrijk als bij een bedrijfsuitje.”

De WKR
Sander: “De ervaring leert dat de prijs van een entertraining hoger uitkomt dan de prijs van een bedrijfsuitje. De programma’s zijn complexer van aard en vragen om nog hoger gekwalificeerde begeleiding. Entertraining heeft een specifiek doel en valt net als vergaderingen en trainingen niet onder de WKR regeling. De fiscus ziet een bedrijfsuitje daarentegen als beloning voor het personeel en heeft een vrijwillig karakter”.

Sander, wat is jouw conclusie als wij met een team een uitje willen organiseren?

“Het grote verschil is dat teambuilding wordt gezien als een investering in het bedrijf en in sommige gevallen onder de WKR Regeling vallen in vergelijking tot bedrijfsuitjes”.

U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen voor advies. 020 – 675 23 92

Met vriendelijke groet,

Sander Vuurmans
Managing Director UB-Entertrainment